Pomysownia

W czasie zabaw kulinarnych zapraszam wszystkich do moich ksiek i do mojej kuchni, gdzie gotowanie jest radoci i zabaw, gdzie dokazuje may Kuchcik.

Warsztat daje uczestnikom moliwo poznania rónorodnych pomysów na zabawy i zajcia kulinarne dla dzieci i dorosych. Stanowi oryginalny materia dydaktyczny w pracy z dziemi, który zachca do poszukiwania twórczych rozwiza poza sal szkoln czy przedszkoln.

Cele warsztatu:

  • Zapoznanie z nowymi technikami pracy z dziemi
  • Zapoznanie z rónymi moliwociami wykorzystywania produktów spoywczych w dziaalnoci kulinarnej
  • Wzbogacenie dowiadcze kulinarnych

Bloki tematyczne:

  • Sposoby wykorzystania rónorodnych produktów spoywczych podczas przygotowywania przyjcia, zabawy oraz w dziaalnoci plastycznej
  • propozycje prac
  • Warzywny teatrzyk
  • WYTWÓRNIA - jak przygotowa oryginalne smakoyki:
    • wdrujcy batonik
    • ordery dla zasuonych
    • obrazki na sono i na sodko
    • owocowe pomysy
    • kulki zdrowia
    • kulki czekoladowych dziadów
    • jadalne myszki Marianny
  • BAJKOPLAST - pomysy na zajcia kulinarne dla dzieci inspirowane bajk
    • smaczne bajki
    • bajka która zostawia lady

Oprócz tego:

  • Sprawdzone rady
  • ABC gotowania
  • Kulinarne ciekawostki

Korzyci:

  • Rozszerzenie warsztatu pracy
  • Rozbudzenie wyobrani i pomysowoci
  • Wiele smacznych dowiadcze

Wszystkie materiay, potrzebne do wykonania prac s wliczone w koszt warsztatu. Uczestnicy otrzymuj dodatkowo teksty bajek i opowieci wykorzystanych podczas zaj oraz wybrane przepisy kulinarne.

Prowadzcy: Agnieszka Górska, Anna Gajda